ZASTAVLJALNICA V MARIBORU ŽE OD LETA 1991

 

Zastavno pravico kot stvarno pravico na tuji premični ali nepremični stvari oz. zemljišču so poznali že stari Rimljani. Prva zastavljalnica v obliki, kakršni jih, seveda modernizirane in posodobljene poznamo tudi danes, se je pojavila v italijanskem mestu Perugia v letu 1462, njeni ustanovitelji so bili frančiškanski menihi. Sledile so ji številne druge po celotnem takratnem italijanskem ozemlju. Frančiškani so to svojo organizacijo poimenovali "Monte de Pietà," kar bi pomenilo gora usmiljenja. Monte di pieta je revnim in pomoči potrebnim ponujala alternativo, takrat zelo razširjenim posojevalcem denarja, ki so pogosto imeli zelo velike, oderuške obresti.

Današnje zastavljalnice delujejo po principu - "denar za zastavo predmeta". Zastavljalnica ponudi zastavitelju posojilo,ki ga zavaruje s hrambo predmeta in zastavno pravico na tem predmetu. Kot predmet zastave se v zastavljalništvu sprejemajo najrazličnejši predmeti, npr. stroji, avtomobili, nakit, orožje, avtomobili, lastniški vrednostni papirji...

V Zastavljalnici Maribor smo se v času našega delovanja, ki se je pričelo pred več kot  dvajsetimi leti, specializirali za odkup in prodajo aktualne avdio/video tehnike in druge zabavne elektronike, plemenitih kovin, nakita, luksuznih ur ter v skladu z razvojem tehnologije tudi pametnih telefonov, tabličnih računalnikov, prenosnikov itd. Poleg naštetega v zastavo sprejemamo tudi slike priznanih slikarjev, avtomobile.

Pristnost vašega zlatega in srebrnega nakita preverimo BREZPLAČNO!

Zanesljiva in hitra pot do gotovine za vsakogar:

- optimalna rešitev za premostitev začasnih finančnih težav,

- hitro, enostavno in brez odvečne birokracije do gotovine v 10 minutah,

- brez predložitve TRR izpisa ali plačilne liste ali drugih dokazil.

Kako do gotovine iz zastavljalnice?

Vaš predmet ocenimo in določimo njegovo vrednost. Predmet odkupimo za približno 30% njegove trenutne realne oz. tržne vrednosti. Priporočljivo je, da s seboj prinesete račun predmeta in garancijo za tehnične izdelke. Odkupujemo le od polnoletnih oseb, ki naj s seboj prinesejo tudi osebni dokument.